Ongelovelijk, doping Jeu de Boules en skien

Jeu de Boules. Je weet wel, dat spelletje dat veel ouderen spelen. Wij kennen het spel ook als boegroe. Toch wordt dat op serieus niveau actief gespeeld. In Frankrijk komt het hoogste niveau bijvoorbeeld vaak live op televisie. Nu komen er verhalen naar buiten dat in de sport volop ‘doping’ wordt gebruikt. Ritalin, cocaïne, wiet, alles.

De Belgische en Franse concurrenten zitten volgens de Nederlandse spelers massaal aan de stimulerende middelen.
De vooral in Frankrijk extreem populaire sport dat wereldwijd in 160 landen gespeeld wordt, hoopt de komende jaren een olympische status te verkrijgen. Hardop wordt al gedroomd van een olympische entree in 2024, ‘thuis’ in Parijs.
Zelfs skiers maken zich schuldig aan doping. Duitse skiër Stefan Luitz 26-had via een masker zuurstof genomen. Dat mag niet volgens de antidopingregels van de internationale skifederatie FIS. Het mondiale antidopingbureau WADA staat inname van extra zuurstof via een masker toe, maar de FIS wijkt daarvan af. Luitz en de Duitse skibond beweren dat ze dat niet wisten. De FIS beschouwt het niet als een dopingvergrijp, maar besloot de Duitser wel zijn eerste wereldbekerzege af te pakken. Hij moet ook de bijbehorende trofee teruggeven en raakt de wereldbekerpunten en het verdiende prijzengeld kwijt. ………… (SME)

Lees verder

Bron: SME sport

vertaal, translate,翻译,traduction,traducción,translation